Monday 14 May 2012

Tu je la yang kau tahu

Aku kadang-kadang dekat rumah masak tau. Sebab aku memang sangaaat lah rajin didapur. Pitam sapa yang kenal aku lepas tu baca statement ni. Tahu tak aku sangat suka masak apa. Jeng jeng jeng

 Sawi masak sos tiram
Sangatlah menjadi kegemaran aku sawi masak sos tiram ni. Serius aku suka, tak ada ayam, tak ada ikan pon tak kesah. Ada lauk ni saja pon aku boleh makan bertambah. Lagi-lagi tangan sendiri yang masak, phewww! ok, ni dah tahap nak up kan diri, sila abaikan.

Lepas tuh bapak aku selalu cakap, " tu je la yang ko tahu, sawi sos tiram." Ewah-ewah bapak aku sedap je cakap aku reti masak sawi je, actually aku tahu jugak masak-masak benda lain. Tapi lauk paling aku suka masak ialah ini. Ishh, bila di UTM rindu nak makan ni tapi mana ada jual. Terliur aku tengok lauk aku masak ni. Cubaan meng'up'kan diri kali kedua. Ok2, dah boleh tutup blog ni sebelum korang sumpah seranah sebab kepakaran aku cuma sawi sawi sawi. haha

4 comments:

  1. sawi tu tg penting batang dia jela ea...sayurnyer cm cket jerk...

    ReplyDelete
  2. a ar..buatkannnn!...tapi bnyk btg sawi jerk...pahit kan nnt.

    ReplyDelete
  3. mana ada pahit, manis la. mcm mentos

    ReplyDelete