Monday, 30 July 2012

Lepak Santai dan Telok Cempedak

Masa vacation hari tu, kiteorang sempat pergi jalan ke TC, Pahang. And si pojan ada bawak kiteorang pergi kedai makan. Maklumlah Pahang tu Azziz!! yang pegang. (Azizz! cara sebut kena tegas. sebab dia kata tu nama gangster dia). Padahal tak takot langsong.

Nama Restoren tu Santai, kat area mana aku tak tahu pulak. Environment dia macam rumah banglo, tapi dia buat restoren. Orang ramai tak payah cakap lah.

Semua makanan dia tip top sedap.

Kalau nak tahu, si pojan akan jadi tukang makan yang paling last setiap kali makan, Mengamati sangat.  Omey ngat. bluerkkk

Gambar sangat tak terang sebab guna hp jeee. Bateri dua-dua kamera exhausted. mencik.


Ikan stim limau dengan udang butter yang awesome! serius,tidak main-main.
Aku taip sambil muka berkerut tahu, nak kata ni serius sedap.

Lepas makan, kita pergi lepak TC! best oh lepak TC, meriah kot tempatnya, tepi pantai.

Kitaorang tak lepak dekat tempat yang ramai-ramai. Mula-mula plan nak pergi hujung skali nak jalan-jalan je lepas tu patah balik. Tapi bila dah penat lepak kejap lepas tu Mail main2 buat unggun api kecik2.
Lama-lama makin besar pulak sebab dia pergi cari kayu dekat-dekat belakang mana ntah. Aku pontak tahu.

Best ah lepak cenggini. Main2 game, last-last dah letih dah dekat pukul 2pagi tak silap, penat mentido plak. dah aku ngan mira tunggun diorang bangun.

Tapi serius best ah, duduk tepi pantai bual-bual. Berbual lawak bodoh sakit perut aku ketawa. Part main game nyanyi, yang paling mengelat tuh ha, si Pojan.

Oh bahagia. Tapi mana sokka? dia dah berenang pergi umah ain masa ni.

3 comments:

  1. bes r ko, njoi tym jln2
    ak je bosan g tmpt slalu g
    isk3

    ReplyDelete
  2. mmg tu yg kiteorg nak. kiteorg suka tengok kau menderita

    ReplyDelete
  3. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete