Thursday, 30 June 2011

Kenapa praktikal sekejap sangat? huh

Salam.
hye

Macam baru masuk praktikal hari tuh, tup2 tinggal 3 minggu je lagi praktikal aku nak abis,, huh!
Maybe kalau bagi student yang tak suka tempat diorang praktikal memang rasa dem, lambatnya nak abis LI.
Yela, maybe bukan sebab keje, tapi working place punya environment,
macam tak de kawan office yang rapat ke, asyik kena buli buat keje banyak,

layan gambar2 during icard members day, so gambar dalam office takde,
sebab kami semua naik mall.

 Tapi, Alhamdulillah la, tempat praktikal aku best,
orang2 nye pon sempoi, kelakar2, 
Mula2 masuk kerja, muka aku biasa ah,
malu2 kucin, tapi lama2 aku rasa best ah pulak.

Nak2 assistant department aku,
Kak Dayang, aku rapat ngan dia ah, sebab aku kalau tak de keje, 
memang aku mintak kerja ngan dia,
disebabkan supervisor aku merangkap assistant manager, 
dia memang busy.
Tapi awal2 dia da bagi aku spesific task for my training. 
Takdelah aku punya report aku nak pening2 nak tulis ape khen?

 Whose the man behind buzzy bees mascot? teeonk!

 Kak Diana & Noli
Noli ni la ada bagi aku buah kuini,,perghh bau buah kuini memang boleh mengharunkan nama negara
tapi emang sedap dong!
Nak lagi boleh?


atau mungking, jadi ganu pulak,
atau mungkin kita boleh curi tulang apabila boleh bershopping skali?


That day surprise birthday to my supervisor, kak Sha, Hepy Birthday!





dan yang paling penting beshh adalah kawan2 yang sama praktikal dengan aku, memamg la best kan.
very supportive and sporting ler depa nih.
ado geng, ko hado? 

Bubble tea mascot.

HUHU, sedih ah pulak nak abis dah ni,,bukan sebab ape, sebab aku suka kerja niiiii,
aku suka kerja ngan orang2 nye. beshh.

psst psst, sebenarnya tak nak buat report sebab nak habis LI, malasssssss

Saturday, 25 June 2011

perlu kerja

Salam,,
memang best kalau sabtu2 dapat cuti, 
tak pon keje setengah jam hari,
memang syiok sebab boleh lepaking2 kat rumah you,

actually aku kena cuti kerja jugak hari ni,tapi half day la.
tapi hari ni masuk tengahari sebab event sampai malam.
aku kena kerja jugak if ada event on sunday.
Tapi mesti kena amek replacement leave sebab im just trainee, so that no additional allowance provided.
kena la cover waktu kerja yang normal, kan. i kan adik2 baru nak blaja.

Sepanjang aku praktikal ni, kalau masuk minggu ni da 3 minggu aku keje on weekend.
Kalau bagi orang lain mesti tengok aku kerja aduhhh, sabtu ahad pon kadang2 kena kerja, tak best betol!

Tapi maybe aku ni ada sifat suka memaki interact dengan orang atau kepoh
so bila aku keje bila ada event,
Mak loike noks.

Maksud aku bukan la aku minat sangat bab approach2 orang tapi aku just suka2 je.
i to be more free than kat office. 
tapi bila fikir2 ada pro and con la kan,

Bila kat EVENT, biasanya aku akan penat sikit berbanding kalau aku duduk office je on weekend,
tapi seronok
Bila kat OFFICE, wat keje office je memnng tak penat sangat,best kalau ada kerja, 
tapi kalau takde keje, alamaks nak wat pe eh, eh,

mula la aku bukan website yang ada gambo2 makanan2 sedap2. terliurrrr.

Yang tak best nya, practical aku kejap sangat 2 bulan je kot.
So, in 2 months, i must get as many as possible experience.

Tapi aku suka supervisor aku, dia vouge, pastu dia seorang yang flexible,, byk keje yang dia bleh ingat, 
sebab tu dia selalu busy, ye la, kalau tak, takkan jadi assistant manager, kan?
lepastu dia bagi aku keje yang macam bila aku keje nanti, tu la skop aku.

hmmm, banyak gile membebel.
layan gambo aku ngan adik aku.

 yeay, duit elaun praktikal aku telah dirasmikan oleh budak orang ni.
layan KL Gangster masa tuh



boi

Monday, 20 June 2011