Tuesday, 5 February 2013

Tempat yang selalu saya rindukan

Rindu la sebab pergi sana tak payah pikir masalah, tak payah kerja, kerja perabih duit ada.

Iolls nak tunjuk gambar sikit (random) masa pergi Indonesia masa bulan November 2012.

Pemandangan dari depan rumah pukul 6 pagi. Kat Malaysia 7 pagi la. Depan rumah terbentang luas sawah padi.

Rumah ni adalah rumah bapak aku sebenarnya tapi boleh dikatakan rumah tinggal sebab sebelum ni tak ada orang duduk dah. Nasib baik ada sepupu aku yang duduk utk bela rumah ni.

Sawah padi depan rumah yang tak tumbuh elok. Ada yang tengah menguning memang cantik, tapi jauh sikit. Nak kena naik moto. Yang ni bukak pintu rumah terus nampak.

Arbi yang sangat manja dengan aku sebab dah 2 tahun tak jumpa. Mis u baby.


Budak-budak desa naik beskal je pergi sekolah.

Salah satu kerja aku ialah hantar jemput budak si Arbi ni pergi sekolah. Aku ada terus tak nak bawak basikal. Even he is  only 7, dia dah tahu nak iqamat time sembahyang jemaah. Hope makcik aku dapat didik arbi macam dia didik anak-anak dia.

Selain tu, aktiviti mencari natang-natang kat pantai. Tapi nan ado yang di bawa balik.

Atuk aku

Sepupu-sepupu aku

ini? aku tak kenal. jangan tanya. sengih-sengih



Sepupu-sepupu dah la kecik-kecik, ombak besar. Sakit tekak aku terjerit-jerit jangan pergi jauh-jauh. Tapi dalam versi bahasa jawa. Susah tak susah aku nak cakap.

Haa yang ini bukan sepupu, ini dua-dua anak sedara aku. Apa nama tenggiling ni? Aku pun tak tahu, ini sewa, agak mahal sebab setiap hari minggu kat pantai banyak aktiviti. So every weekend kita lepak sini.


1 comment:

  1. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete